ijgen weise Mirjam

Mijn naam is Mirjam en woon samen met mijn gezin in de Achterhoek.

 

Ik had jaren geleden een parttime baan, ik studeerde en had een eigen praktijk in chinese geneeskunde. Nadat er veel gebeurd was in mijn leven en mijn ouders uit elkaar gingen, lukte het niet meer om met de flow mee te gaan. Vanaf die periode heb ik mijn praktijk opgezegd en begon ik de zoektocht naar mijzelf. Een onzekere periode, ik wist niet meer wie ik echt was en wat ik wilde. Om deze reden heb ik destijds verschillende opnames gehad in de GGZ. Dat was soms enorm lastig en ik kreeg de diagnose: Dissociatieve stoornis en PTSS. In de periode van opname, onderzoeken en therapie kwam ik er ook achter dat ik hooggevoelig ben. Ik heb verschillende therapieën gevolgd om te herstellen en weer een toekomst op te bouwen.

 

Tijdens mijn herstelperiode ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in een revalidatiecentrum. Ondanks dat alle kinderen en (jong) volwassenen iets anders hadden meegemaakt, ontstond er altijd direct een klik. Dit voelde zo goed, dat ik opleidingen ben gaan volgen en ging werken in de zorg bij verschillende organisaties. Jitte heb ik ontmoet bij Ixta Noa, waar ik ruim 6 jaar heb gewerkt, een organisatie die werkt vanuit ervaringsdeskundigheid (GGZ). Als coördinator in het praktijkhuis met respijtvoorziening heb ik cliënten en vrijwilligers ondersteund vanuit gelijkwaardigheid, individuele begeleiding, training(en) en intervisie, zodat zij een (vervolg)stap konden zetten in hun (herstel)proces.

 

Op dit moment werk ik naast ijgen weise, bij Woonzorgnet als woonbegeleider, waarbij ik mensen met een GGZ indicatie begeleid en ondersteun bij wonen, werken en een zinvolle dagbesteding. 

 

De afgelopen jaren heb ik diverse trainingen en opleidingen gevolgd, een EVC traject als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener met de specialisatie GGZ agoog. Mijn wens was ook, om mijn kennis en ervaring te verbreden richting kinderen, jongeren en gezinnen. ik heb om deze reden de kindercoachopleiding gevolgd bij academie voor Psychodynamica. Ik heb daarnaast nog verschillende trainingen gevolgd over hooggevoeligheid, wandelcoaching, mindfulness en systemisch werk. 

 

Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om jezelf te mogen en kunnen zijn. Mijn ervaringen waren een weg met veel vallen en weer opstaan. Mijn doorzettingsvermogen en mijn gevoel voor humor heeft mij gemaakt wie ik nu ben. Ik geloof, dat wanneer je een droom hebt en je er in gelooft, je deze waar kan maken. Inmiddels is het mij gelukt en hoop ik anderen te mogen inspireren.