ijgen weise Mirjam

Mijn naam is Mirjam en woon samen met mijn gezin in de Achterhoek.

 

Ik had jaren geleden een parttime baan, ik studeerde en had een eigen praktijk in chinese geneeskunde. Nadat er veel gebeurd was in mijn leven en mijn ouders uit elkaar gingen, lukte het niet meer om met de flow mee te gaan. Vanaf die periode heb ik mijn praktijk opgezegd en begon ik de zoektocht naar mijzelf. 

 

Een onzekere periode, ik wist niet meer wie ik echt was en wat ik wilde. Om deze reden heb ik destijds verschillende opnames gehad in de GGZ. Dat was soms echt lastig en ik kreeg de diagnose: dissociatieve stoornis en ptss. In de periode van opname, onderzoeken en therapie kwam ik er ook achter dat ik hooggevoelig ben. Ik heb verschillende therapieën gevolgd om te herstellen en weer een toekomst op te bouwen.

 

Tijdens mijn herstelperiode ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in een revalidatiecentrum. Ondanks dat alle kinderen en (jong) volwassenen iets anders hadden meegemaakt, ontstond er altijd direct een klik. Dit voelde zo goed, dat ik als (ervaringsdeskundige) medewerker betaald ging werken in de zorg, dit heb ik bij verschillende organisaties gedaan. 

 

Op dit moment werk ik naast mijn werk als coach bij ijgen weise, bij Ixta Noa. Een organisatie voor mensen met een psychische stoornis.  Als coördinator ben ik werkzaam in het praktijkhuis met een respijtvoorziening. Het respijt biedt plek voor vier personen om tijdelijk, een periode te verblijven. Ik begeleid cliënten en vrijwilligers om inzicht te krijgen in hun eigen (herstel) proces, om (eventueel) een (vervolg) stap te zetten richting een verandering.  De begeleiding bestaat uit individuele ondersteuning, training, intervisie, voorlichting, maar vooral vanuit gelijkwaardigheid. De afgelopen jaren heb ik diverse trainingen gevolgd om mijzelf als professional te blijven ontwikkelen.

 

Ik wilde heel graag mijn kennis en ervaring ook verbreden richting kinderen, jongeren en gezinnen. ik heb om deze reden de keuze gemaakt om de kindercoachopleiding te volgen bij academie voor Psychodynamica. Een prachtige opleiding met verschillende werkvormen en onderwerpen. Ik heb daarnaast nog verschillende trainingen gevolgd over hooggevoeligheid, wandelcoaching en mindfullness. De opleidingen en mijn werkervaring zijn een mooie combinatie voor coaching en training van kinderen, ouders en (jong) volwassenen.

 

Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om jezelf te mogen en kunnen zijn. Mijn ervaringen waren een weg met veel vallen en weer opstaan. Mijn doorzettingsvermogen en mijn gevoel voor humor heeft mij gemaakt wie ik nu ben en daar ben ik enorm dankbaar voor. Ik leef in het moment, ik pluk de dag en ik kan enorm genieten van de kleine dingen in het leven. Ik hou onwijs veel van mijn gezin en ik vind het heerlijk om een terrasje te pakken en leuke dingen te doen.

 

Ik geloof, dat wanneer je een droom hebt en je er in gelooft, je deze waar kan maken. Inmiddels is het mij gelukt en weet ik, dat ik het kan. Met al mijn ervaringen, hoop ik anderen te kunnen inspireren in het leven.