ijgen weise Jitte

Mijn naam is Jitte Galbraith en ik woon samen met mijn vriend Jeroen in het Brabantse stadje Oss.


In het dagelijks leven houd ik van hardlopen, voetballen, gezelligheid, ondernemen en in gezelschap zijn van vrienden / familie. Ik heb de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening gevolgd en afgerond. Naast mijn werk bij ijgen weise, heb ik ruim 7 jaar binnen de organisatie Ixta Noa gewerkt. Een zorgorganisatie voor mensen met psychische problemen en omgeving. Als coördinator van het praktijkhuis begeleidde ik met veel enthousiasme cliënten en vrijwilligers om inzicht te krijgen in hun eigen proces en stappen te zetten richting verandering. Deze begeleiding bestond uit verschillende mogelijkheden, zoals persoonlijke gesprekken, training, voorlichting en vooral gelijkwaardigheid. Hiernaast coördineerde ik samen met een collega de respijtvoorziening die gevestigd is in het praktijkhuis. Het respijt biedt plek voor vier personen om tijdelijk, een periode te verblijven. Tot en met maart van dit jaar ben ik actief geweest bij Ixta Noa als medewerker. 
Gedurende de jaren heb ik trainingen en cursussen gevolgd om mijzelf als persoon en professional verder te ontwikkelen. Op dit moment werk ik naast ijgen weise als sociotherapeut bij het Dr. Leo Kannerhuis, een centrum voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme én psychiatrische of gedragsproblemen. 

 

De zoektocht naar mijzelf is op jonge leeftijd begonnen. Het lukte mij als jong meisje moeilijk om mee te gaan in het 'gewone' leven. Ik had veel last van verlatingsangst, dwangmatigheden en uiteindelijk ook van een eetstoornis. De vragen waarom het leven zo moeilijk moest zijn, zaten continu in mijn hoofd. Onzekerheid, weinig zelfvertrouwen en perfectionisme speelden hierin een grote rol. Op 9 jarige leeftijd heb ik verschillende gesprekken gehad bij het GGZ en hierna ben ik bij een kinder-psycholoog terecht gekomen, die precies wist aan te sluiten op wat voor mij op dat moment passend was.

Het is een langere tijd beter met mij gegaan tot de jongvolwassen jaren mij tegemoet kwamen. Een tijd van keuzes maken, vriendschappen, onzekerheden en jezelf verder ontdekken. Vraagstukken waar ik mee worstelde en ik wilde graag de controle behouden over gevoelens en emoties. De dwang en eetstoornis gaven mij weer controle en verschillende depressieve perioden heb ik meegemaakt. De keuze om sociale studies, maatschappelijk werk en dienstverlening te gaan volgen heeft mij laten inzien wat voor enthousiasme en passie ik heb voor mensen, maar ook geconfronteerd met mijzelf. Ik heb nogmaals de keuze gemaakt om hulp te vragen en verschillende therapieën te volgen. Hierna heb ik mijn studie weer opgepakt en afgerond.

 

In mijn levensjaren heb ik een heleboel meegemaakt en veel ervaringen op gedaan. Ik heb mogen leren wie ik ben, wat ik leuk vind, wat mijn valkuilen zijn, maar vooral mijn sterke kanten en dit door vallen en opstaan. De ervaringen hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ondernemend, enthousiast, eigenwijs, vol passie, kwetsbaar en betrouwbaar!