coaching voor kinderen

De uitleg over kindercoaching is geschreven voor kinderen en hun ouders;

 

Kindercoach wat is dit nu eigenlijk? Een coach is iemand die helpt als je ergens mee zit. Je merkt dat je misschien iets wilt veranderen, maar je weet niet hoe. Ze noemen dat een hulpvraag. Dat is een vraag waar je hulp voor vraagt. Deze vraag kan je stellen aan je kindercoach. Als coach kijken we naar jou talenten en mogelijkheden vanuit jezelf. Dat betekent, waar ben je goed in? en waar wordt je blij van? Dan gaan we samen kijken of we een antwoord kunnen vinden. Als dat lukt heb je een eerste stap gezet om verder te komen.

 

Je komt de eerste afspraak samen (met je ouders) voor een intakegesprek. Wat is een intakegesprek? Dit is een eerste ontmoeting met elkaar. Voor de eerste keer kan dit best even spannend zijn en dat mag er vooral gewoon zijn. We leggen alles heel goed uit en als je vragen hebt, mag je deze altijd stellen. Tijdens de ontmoeting leren we elkaar beter kennen. We vertellen over onszelf, wie wij zijn en jij mag vertellen, wie jij bent. Als we alles hebben besproken en 'de klik' is er, kunnen we samen besluiten om een traject in te gaan. Een traject betekent, dat we een aantal keren gaan afspreken. Soms kan je versteld staan, hoe snel je dingen kan leren om verder te komen. Ze noemen dat ook wel; jezelf ontwikkelen. De hulpvraag waarvoor je komt, kan verschillend zijn bijvoorbeeld:

 

Heb je weinig zelfvertrouwen?                                                                        

Wordt je gepest?                                            

Slaap je niet zo goed?

Denk je soms dat je niets kan?                                

Omdat je vindt, dat een ander beter is?

Doe je altijd mee met andere kinderen?               

Durf je geen nee te zeggen?                                   

Wordt je soms of vaak boos thuis?

Is het heel druk in je hoofd?                                    

Voel je, je niet zo fijn?

Maar weet je eigenlijk niet hoe dat komt?

 

Als we besluiten om door te gaan, maken we een aantal afspraken. Deze afspraken zullen individueel zijn, dus jij en ik samen. Tijdens onze afspraak kletsen we, maar kunnen we ook gaan tekenen of een spelletje doen. Vaak kan een traject van 4 of 6 afspraken al genoeg zijn. Wij spreken een evaluatiemoment af met je ouders. Een evaluatiemoment betekent, dat er kort wordt verteld aan je ouders, wat wij hebben gedaan tijdens onze afspraken. Bij ons mag je altijd jezelf zijn. Omdat we het op jou ijgen weise doen, kan het zijn, dat een traject soms langer duurt. Dit zullen wij altijd bespreken met jou en je ouders.

 

Aan het einde van het coaching traject, gaan we het samen afsluiten. En mag je, je eigen weg weer gaan volgen. Op jouw ijgen weise!