· 

weer naar school

Herken je het gevoel als moeder? Dat je soms druk bent met de wekelijkse planning? Naast mijn eigen werk en het huishouden, breng en haal ik mijn kinderen op tijd naar- en van school, speelafspraakjes, sport en kinderfeestjes. Nu het zomervakantie is, geniet ik 's ochtends om niet te haasten en geen brood te hoeven smeren voor de lunchtrommeltjes.

 

Lekker doen wat de kinderen zelf willen, wel of niet uitslapen en de dag te laten zijn zoals die komt en je eigen planning maken, vooral niets moeten. Dit jaar zijn we met ons gezin twee weken in Nederland op vakantie geweest. De kinderen genieten van later naar bed gaan en van het vele buitenzijn, hét vakantiegevoel. Voor onze kinderen maakt het niet uit waar we op vakantie zijn. Als er speelvriendjes en vriendinnetjes zijn en we een beetje mooi weer hebben, zijn wij allemaal al snel tevreden.

 

En nu denk ik: nog twee nachtjes en dan begint de eerste schooldag weer. Ik ben een moeder die het écht heerlijk vindt als de kinderen thuis zijn. Ik merk dat ik zelfs een beetje op zie tegen maandag. Natuurlijk is het fantastisch dat mijn kinderen hun eigen talenten weer mogen ontdekken en nieuwe dingen leren, de kinderen weer groeien in alles wat ze leuk vinden. Dat is wat kinderen nodig hebben en waar wij als ouders trots op mogen zijn. Mijn jongens worden, naast school, blij van dansen: ballet, jazzballet, moderne dans en hiphop. Mijn wens is voor alle andere kinderen dat zij altijd zichzelf mogen zijn in alles wat ze doen.

 

Vanaf maandag gaan we weer in het ritme van de dag, de wekker gaat af, boterhammen worden weer gesmeerd, appeltje en een pakje drinken en een beker water mee, ontbijt, aankleden, tanden poetsen en naar school. Na schooltijd de kinderen ophalen, speelafspraakjes of sport en andere leuke dingen! Het is heerlijk als mijn kinderen thuis zijn, het is misschien ook weer heerlijk als ze naar school mogen. Maar nu geniet ik nog écht even van het vakantiegevoel met mijn kinderen, nog twee nachtjes !

Reactie schrijven

Commentaren: 0