· 

Een droom

Herken je dat? Dat je een droom hebt en ervoor wilt gaan? Maar nog niet wetend of je het lef hebt om het te doen? Dat hadden wij, een droom realiseren dat was onze diepste wens. In coaching, trainingen en workshops geven. Maar het belangrijkste, terug naar de basis; wie ben je en wat wil je graag doen en vooral waar word je blij van?

 

Ik was al bezig om voor mijzelf te beginnen en na een periode van brainstormen, teksten uitwerken, logo ontwerpen en een eigen website maken, had ik zelfs al een ruimte op het oog. Toen ik vertelde over mijn plannen aan mijn maatje en collega Jitte, bedachten wij, om onze kwaliteiten te gaan bundelen. 

 

Of was dat misschien een té groot idee in onze beleving? Allerlei vragen die door ons hoofd op kwamen; Wij? Kunnen wij dat wel? Moeten we niet tevreden zijn met, wat we al doen? Of durven we nog een stapje verder te gaan? Een behoorlijke stap en vooral hét doen, was een grotere stap dan wij dachten. Zitten mensen wel te wachten op ons? Wij? Die een droom hebben om de wereld te verbeteren om terug te gaan naar de basis om mensen te helpen? Er kwamen heel wat twijfels, maar we hielden onze gedachte vast: Als je in je dromen gelooft en iets heel graag wilt, dan lukt het! En als je het niet probeert, zal je nooit weten of je het kan, dus gewoon ervoor gaan!

 

Wat komt er allemaal bij kijken als je met zijn tweeën voor jezelf gaat beginnen? Waar moet je als eerste mee beginnen? Informatie verzamelen, naar de kamer van koophandel om ons in te schrijven.  Dit stelden wij nog even uit, dat kan altijd nog zeiden wij tegen elkaar. We hadden vooral plezier in alle dingen die wij bedachten en dat was voor nu het belangrijkste. Dat de naam ijgen weise moest worden, was duidelijk. De website was al bijna klaar, maar omdat we nu met ons twee verder gingen, wilden we de website aanpassen, teksten schrijven, visitekaartjes laten ontwerpen, creatief bezig zijn, ontdekken waar we goed in zijn, maar vooral doen wat we leuk vinden!

 

We boekten ons eerste weekend ijgen weise, een hotelletje in Apeldoorn. Direct begonnen we met plannen maken en schrijven en vooral lekker wandelen en lol samen hebben in de bossen van paleis het Loo. Daar waar de mooiste ideeën tot stand kwamen en dat was het begin van onze droom: ijgen weise ging werkelijkheid worden! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0